Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Porsche 911 GT3 R – 911 GT3 R FIA-goedgekeurd

Porsche presenteert de 911 GT3 R, een cupracer die voldoet aan de internationale reglementen van de FIA. Wie zich per direct inschrijft staat nog vanaf het eerste startschot van het raceseizoen 2010 met z’n nieuwe stijdwagen op de grid.

De Porsche 911 GT3 R is gebaseerd op de GT3 Cup S die op zijn beurt weer is afgeleid van de straatlegale Porsche 911 GT3. Tijdens de ontwikkeling van de FIA-goedgekeurde 911 is nadrukkelijk gepoogd de auto toegankelijker voor minder ervaren (lees: ambitieuze amateurrijders) te maken. ABS, traction control en een "throttle-blip" functie, een systeem dat lijkt op Nissan's Synchro Rev Control, moeten daar zoal voor zorgen.

"Dog" lay-out Denk nu niet dat de Porsche 911 GT3 R eenvoudig is te temmen. De auto beschikt nog altijd over 480 pk bij een wagengewicht van 1.200 kg. Kortom, een serieuze pk/gewichtverhouding. Achterin ligt eenzelfde boxermotor als in de GT3 Cup, alleen is die bij de R opgeboord naar 4.0 liter. Vandaar het vermogenverschil van 30 pk. Schakelen gaat met een sequentiële 6-versnellingsbak. De bak is van het type "dog", een transmissie met een ongewone lay-out in de schakelgangen die vaak wordt gebruikt in de racerij. Waar normaliter de eerste en de tweede zich bevinden zitten bij een "dog" versnellingsbak daar de achteruit en het eerste verzet. De tweede versnelling is bovenin gecentreerd. Deze lay-out is gekozen omdat coureurs tijdens een race nauwelijks terugschakelen naar de eerste versnelling. Sneller en efficiënter kunnen schakelen is het gevolg.

Prijs De Porsche 911 GT3 R zal worden onthuld tijdens de Birmingham Motor Show die medio januari wordt gehouden. De racer wordt gebouwd door Porsche Motorsport in het Weissach Development Centre. De basisprijs van de GT3 R bedraagt € 279.000 (inclusief locale belastingen).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer