Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Peugeot Concours de Design 2008 – Driewieler wint Peugeot Concours de Design 2008

De Colombiaan Carlos Arturo Torres Tovar (25) is gekozen tot winnaar van het vijfde Peugeot Concours de Design. Peugeot toont volgend jaar de ‘RD’ op ware grootte tijdens de autoshow van Sjanghai. De Ego uit Turkije en de OXO uit China kregen respecievelijk de tweede en derde plaats toebedeeld.

De ontwerpen van de beste drie inzenders zijn bijzonder futuristisch en bieden een geheel nieuwe kijk op persoonlijke mobiliteit. Dit keer luidde de opdracht voor dit concours: ´Ontwerp een Peugeot voor de stad van de toekomst´. De ontwerpen moesten vier criteria herbergen: respect voor het milieu, sociale harmonie, interactieve mobiliteit en economische efficiency.

Driewielige winnaar De winnende RD is een driewielig voertuig, dat zich kenmerkt door een opvallend scharnierpunt tussen de cabine met twee voorwielen enerzijds en een enkel achterwiel anderzijds. Het is vooral een auto om van te genieten, aldus de ontwerper Carlos Arturo Torres Tovar.

Overige podiumplaatsen De Ego - van de 45-jarige ontwerper Emre Yazici - is een eenpersoons voertuig op twee wielen dat bedoeld is voor woon-werkverkeer. Het wordt elektrisch aangedreven en moet voldoende veiligheid bieden door middel van een rolkooi. De OXO van de 25-jarige Lou Ke bestaat uit twee separate capsules (voor elke inzittende één), die afzonderlijk kunnen draaien op het X-vormige platform. Omdat alle wielen bestuurbaar zijn kan de auto zich ook zijwaarts verplaatsen. Een telefoon genaamd Peugeot-phone dient als stuurwiel en laat zich bedienen alsof je een computerspel speelt.

Model op ware grootte De winnaar is deze maand gehuldigd door Jean-Philippe Collin, Algemeen Directeur van Automobiles Peugeot Winnaar Carlos Tovar kreeg de trofee 'La Griffe' overhandigd met daarnaast een waardecheque van tienduizend euro en de gelegenheid om bij modelautofabrikant Norev het ontwerpproces mee te maken van een 1:43 schaalmodel van de 'RD'. Een model op ware grootte wordt volgend jaar april onthuld op de Peugeot-stand tijdens Shanghai Auto.

2.500 inzenders De Peugeot Design Contest mag zich bijzonder populair noemen. Wereldwijd werden er ruim 2.500 ontwerpen ingestuurd van deelnemers met honderd verschillende nationaliteiten. De organisatie van de competitie roemt de creativiteit van de ontwerpers en de tomeloze energie die zij in hun futuristische creaties hebben gestopt. Een vakjury selecteerde uit alle inzendingen de dertig beste ontwerpen. Het publiek bracht via internet zijn stem uit door tien finalisten te kiezen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer