Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Opel Insignia OPC – Sneak preview

De auto op deze foto is een voorbode van de Opel Insignia OPC. Tijdens een besloten bijeenkomst werd deze conceptcar van het Insignia-topmodel gepresenteerd. Als voorbode voor de Insignia OPC debuteert deze conceptcar in maart op het Autosalon van Genève.

Het productiemodel staat dit najaar op de IAA in Frankfurt. In 2007 wist Opel voor een behoorlijke verrassing te zorgen met de presentatie van de Opel GTC Concept coupé. De spannende lijnvoering van deze conceptcar viel goed in de smaak bij het publiek en was volgens Opel een voorproefje van wat komen zou. En inderdaad, in de Insignia zien we tal van elementen van die conceptcar terug. De overeenkomst wordt pas echt groot bij het OPC-model van Opel´s nieuweling. De Insignia OPC toont duidelijk de "slagtanden" aan de voorzijde die de GTC Concept zo´n dik uiterlijk gaven.

Presentatie in Genève Veel is er nog niet over het model bekend. Opel claimt echter dat een rondje Nürburgrging - en ze hebben er heel wat gemaakt - zo´n 8 minuten in beslag neemt. Dat alles is te danken aan de ongeveer 320 pk sterke zescilinder benzinemotor met dubbele turbo. Krachtige remmen, sportstoelen, een speciaal onderstel en passende wielen staan ongetwijfeld op de lijst met standaardfeatures van de Insignia OPC. We wachten het nog even af!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer