Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Opel Insignia Facelift – Bijna alles nieuw

De Opel Insignia heeft al eens een milde facelift ondergaan. Nu neemt Opel hem helemaal onder handen, in die mate dat je bijna van een volledig vernieuwde auto kan spreken. In september debuteert hij op het Autosalon van Frankfurt.

Uiterlijk blijft het silhouet van de Insignia zeer herkenbaar. Het radiatorrooster is prominenter uitgewerkt en achteraan herken je de facelift aan de nieuwe lichtblokken. De verchroomde sierlijst op de koffer is dieper geplaatst. De lichten krijgen nu overigens led-lampjes.

Touchscreen

Opel heeft de middenconsole volledig gewijzigd. Het hoge aantal knopjes is tot een minimum herleid. Een groot deel van de functies verhuisde naar het infotainmentsysteem, dat via een touchscreen wordt bediend. Net als Audi heeft Opel nu ook een touchpad geïntegreerd, waarmee je met je hand tekens kan schrijven om bijvoorbeeld opzoekingen in je telefoongids te doen.

Tegen betaling is ook een achtduims groot centraal display mogelijk, dat de klassieke klokken vervangt. De snelheid wordt nog klassiek aangeduid, maar allerlei extra informatie als navigatie, smartphonegebruik of multimedia kan worden opgeroepen. Opel beweert ook dat het de afstellingen van de Insignia heeft herzien en dat hij nu vlotter en comfortabeler rijdt.

Motoren

In de gefacelifte Opel Insignia zal je een reeks nieuwe motoren aantreffen, te beginnen met de 1.6 en 2.0 turbobenzines. De 1.6, die we reeds kennen uit de Opel Cascada, haalt 170 pk en 280 Nm. De 2.0 kan in combinatie met vierwielaandrijving tot 250 pk en 400 Nm. Een 1.4 turbo wordt de nieuwe basismotor, met 140 pk. Opel geeft een gemiddeld verbruik van 5,3 l/100 km op.

Bij de diesels daalt het verbruik van de 2.0 CDTi (120 pk en 140 pk) tot gemiddeld 3,7 l/100 km. In Duitsland laat Opel de instapprijs van de Insignia met 2.025 euro zakken tot net geen 25.000 euro. Benieuwd of dat voorbeeld in ons land navolging krijgt.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Opel

Klik hier en zoek uw occasie Opel Insignia tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Opel Insignia, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer