Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Opel Corsa GSI – Opel Corsa GSI alsnog naar Nederland

Opel fanaten kunnen eindelijk een lange neus trekken naar Volkswagen Polo rijders. Na jaren van afwezigheid doet de ‘GTI’ van de Opel - de GSI - opnieuw intrede op de Nederlandse markt.

Opel Nederland besloot eerder niet de speciale uitvoering van de Opel Cora in het modellengamma op te nemen. Maar daar is men nu op teruggekomen. Helaas is de beschikbaarheid beperkt. Er komen dit jaar slechts 75 exemplaren naar Nederland.

Vanaf 2009 in de prijslijsten

De Opel Corsa GSI wordt hier als speciale versie gelanceerd en zal de komende tijd alleen als driedeursvariant leverbaar zijn. Ook het kleurenpallet is krap. Magna Red en Black Sapphire zijn de enige keuzes. Vanaf 2009 wordt de Opel Corsa GSI volledig in de prijslijsten opgenomen. Meerdere lakkleuren en accessoires zullen dan ook hun opwachting maken. Tevens kan men dan een vijfdeurs variant bestellen.

Specificaties

De Corsa GSI deelt dezelfde specificaties als de Corsa Sport. De 1.6 liter turbomotor levert 150 pk en een koppel van 210 Nm. Daarmee haalt de Opel Corsa GSI een topsnelheid van 210 km/h. De acceleratie van 0 naar 100 km/h is in 8,1 seconden voltrokken.

Sporty smoelwerk Een OPC-spoilerpakket, een OPC-versnellingspook, rode gordels en een met leer bekleed stuurwiel onderscheiden de GSI van minder bedeelde Corsa's. Airconditioning, aluminium sportpedalen en lichtmetalen wielen met een diameter van 17 inch met 215/45-banden zijn ook standaard.

Prijs en beschikbaarheid Opel kan de Corsa GSI direct leveren en wil € 22.995,- voor de compact hothatch hebben.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer