Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Opel Corsa Facelift – Nieuw jaar, nieuw gezicht

In januari 2011 mag de Opel Corsa zich verheugen over een beperkte facelift. De zuinigste Ecoflex ziet zijn CO2-uitstoot dalen van 98 gr/km naar 94 gr/km.

De facelift valt vooral vooraan op, met het tweedelige radiatorrooster. De koplampblokken zijn wat dynamischer getekend – adelaarsblik, volgens Opel – en hij krijgt de boomerangvormige dagrijlichten van de Insignia. De mistlichten zitten onderaan de bumper, in een verticaal geplaatste cluster. In de optielijsten vind je zes nieuwe velgendesigns terug, en bontere kleurcombinaties voor interieur en exterieur. Ook de stoffen van het interieur zijn vernieuwd.

Start/stop

Opel nam nog maar in het voorjaar het motorenpallet van de Corsa onder handen. Op dat vlak valt nu vooral de standaard start/stop op, in de Ecoflex versie. Die ziet met de 1.3 CDTi (95 pk) zijn gemiddeld verbruik zo dalen van 3,7 l/100 km naar 3,5 l/100 km. Uitgedrukt in CO2-uitstoot, komt hij zo op gemiddeld 94 gr/km, waardoor hij in aanmerking komt voor overheidskorting. De vijfdeursversie van de Corsa is goed voor 3,6 l/100 km (CO2: 95 gr/km).

Het motorenpallet reikt van 70 pk tot de OPC met zijn 192 pk. Bij de interessante nieuwe extra’s noteren we een Bluetooth-verbinding waarmee je niet alleen handenvrij kan bellen, maar ook muziek kan streamen van een iPhone. De prijzen geeft Opel nog niet mee. (SP-X)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer