Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Opel Cascada – Terugkeer naar stoffen dak

Nog even geduld. Begin volgend jaar rijdt Opel deze Cascada uit, zeg maar de Astra cabrio XL. Belangrijk: hij dumpt zijn metalen vouwdak. Stof is weer helemaal in.

De Cascada is een vierzitter en moet meer zijn dan een Astra cabrio zou kunnen zijn. Hij meet liefst 4,7 meter, maar draagt wel een herkenbaar Astra-signatuur. Opel hoopt zijn Cascada als premium-speler te kunnen uitspelen, naar het evenbeeld van VW’s Eos. Belangrijk hierbij is dat Opel de rage van de coupé-cabrio als gepasseerd beschouwt en kiest voor een stoffen vouwdak in plaats van metaal.

Ruime koffer

Het dak kan in 17 seconden in of uit de koffer, en dat tot snelheden van 50 km/u. Een stoffen dak garandeert bovendien meer kofferruimte. Met het dak open is dat 280 liter, met het dak dicht wordt het zelfs 350 liter. Bovendien kunnen de achterzetels worden neergeklapt. Door de keuze voor een minder volumineus stoffen dak oogt de Cascada ook minder log achteraan dan veel coupé-cabrio’s.

Het interieur is typisch voor een moderne Opel, en een hele stap vooruit ten opzichte van de vorige generaties. De stoelen zijn bekleed met nappaleder, en hebben zowel een verwarmings- als een afkoelingselement. Luxe dus.

Ook dynamisch wil Opel dat de Cascada thuis geeft. Het onderstel en de carrosserie zijn stijver dan de Astra TwinTop van weleer en met zijn turbobenzinemotoren moet hij snedig uit de hoek kunnen komen. Aftrappen doet Opel met een 1.4 turbobenzine met 120 pk. Er is ook een 140 pk versie van die motor. Voorlopige topper is de 1.6 turbobenzine met 170 en 280 Nm. De dieselkeuze is voorlopig beperkt tot de 2.0 CDTI met 165 pk en 380 Nm. Later volgen nog meer motoropties.

Opsteker

‘Met de Cascada biedt Opel alle kenmerken en de kwaliteit van een middelgrote cabriolet, maar aan een betaalbare prijs’, zegt Thomas Sedran, vice-voorzitter van Opel. Met andere woorden, zoals een Audi of een BMW cabrio, maar dan goedkoper. De precieze prijs is nog onbekend, maar het zal ons benieuwen of Opel hier een hit in handen heeft. Het merk kan een opsteker goed gebruiken.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Opel

Klik hier en zoek uw occasie Opel Cascada tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Opel Cascada, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer