Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Nissan Pulsar Nismo Concept – Niet zo braaf meer

Recent reden we met een brave gezinswagen, de Nissan Pulsar. In Parijs leerden we dat hij nog een gemene broer heeft: de Nismo. Helaas, voorlopig nog maar een concept.

Maar dat hij komt lijkt vrijwel zeker. De jongens achter Nismo, de sportieve tak van Nissan, waren er eerder al duidelijk over dat er naast de 370Z en de Juke nog andere varianten zouden komen. Aan de uiterste kant van het spectrum vonden ze nog plaats voor een GT-R Nismo, maar ook de Pulsar kon dus al van hun aandacht genieten.

Zijn rode spoilerlip staat hem uitstekend, net als de grotere luchtinlaten en de rode zijbeschermers. Of de geperforeerde schijven bedoeld zijn voor productie, is minder duidelijk.

218 pk

Ze maken in elk geval wel duidelijk dat er iets ligt te borrelen in de Pulsar Nismo. Dat is een 1.6 turbobenzine, die 218 pk geeft. Die motor komt ook in de Pulsar RS, maar dan met 200 pk. Die RS kan je overigens wel al kopen. Dat Nissan een kans zou laten liggen om een serieuze concurrent voor de Golf GTI te ontwikkelen, lijkt ons onwaarschijnlijk. We gaan er dus van uit dat de Nissan Pulsor Nismo komt. Punt. (sp-x, jod)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer