Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Nissan Pivo 2 – Parkeergemak

De Nissan Pivo 2 is een vervolg op de Pivo die Nissan twee jaar geleden presenteerde. Het meest opvallend aan de auto is dat de cabine 360 graden kan draaien. Bovendien kunnen alle vier de wielen 90 graden draaien en wordt inparkeren daarmee kinderspel.

De Nissan Pivo 2 debututeert op de Tokyo Motor Show. Twee jaar geleden debuteerde de Nissan Pivo als een grote verrassing op de Tokyo Motor Show 2005. Het model was absoluut revolutionair te noemen, maar het productiestadium is natuurlijk nog heel ver weg. Maar Nissan haalt de Pivo ook dit jaar weer van stal. De conceptcar is verder ontwikkeld en genaamd Pivo 2.

Glazen bol

Het meest revolutionair aan de Pivo 2 is zijn cabine. De ´glazen bol´ kan 360 graden draaien. Heel gemakkelijk wanneer moet worden ingeparkeerd. Je hoeft namelijk nooit over je schouder naar achteren te kijken. Je draait dan namelijk simpelweg de cabine. Eveneens gemakkelijk is de mogelijkheid om de wielen met 90 graden te draaien. Zelfs de krapste parkeerplek is dan kinderspel. De auto kan namelijk zijwaarts rijden. Voor de aandrijving staat een viertal elektromotoren garant. Deze zijn gemonteerd in de vier wielen en worden aangedreven door compacte Lithium-ion batterijen.

Tokyo Motor Show

De Nissan Pivo 2 staat als wereldprimeur op de Tokyo Motor Show die eind oktober zijn deuren opent.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer