Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Nissan Micra Facelift – Nou, da’s wel even anders

We zijn zo gewend aan facelifts waar het met een vergrootglas speuren is naar de verschillen. Dat ligt wel even anders bij de opknapbeurt van de Nissan Micra. Iemand meer karakter besteld?

Vanaf september vervangt deze Nissan Micra zijn wat grijze voorganger. Andere lichtblokken en zowaar een à la Audi uitgewerkt radiatorrooster geven de kleine Micra plots een heel andere uitstraling. Hierdoor past hij nu meer bij de Juke en de Qashqai, al blijft achteraan het verschil met de vorige Micra beperkter.

Betere plastics

Het interieur krijgt een upgrade dankzij verbeterde plastics, maar ook dankzij extra sieraccenten met onder meer piano-glanslak afwerking. Ook op de stoelen heeft een nieuw stofje een plaats gekregen. De aanpassingen moeten vooral de meer op luxe gestelde Europese kopers over de streep trekken.

Zuinige motoren

De Micra is al zijn leven lang een economische keuze. De zuinige motoren bleven dan ook behouden. De 1.2 driecilinder benzine met 80 pk blijft de instapversie. Daarboven prijkt een 98 pk sterke variant met compressor, die volgens Nissan gemiddeld 4,1 l/100 km verbruikt. Op de precieze prijzen moeten we nog even wachten. (mg/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Nissan Micra

Klik hier en zoek uw occasie Nissan Micra tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Nissan Micra, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer