Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mitsubishi – Mitsubishi RVR (Outlander Sport)

Mitsubishi zal in maart tijdens de Autosalon van Genève haar nieuwste model, een compacte crossover, introduceren. De auto draagt op de Japanse markt de naam RVR en zal in de lente bij de Japanse dealers staan. Europa volgt een aantal maanden later.

Eind 2007 konden we voor het eerst kennismaken met de compacte Mitsubishi. Destijds presenteerde het merk op de IAA in Frankfurt de Concept-cX die qua design al een goede impressie gaf van het productiemodel. Dankzij de eerder vrijgegeven schetsen en gelekte patentfoto's was het uiterlijk van de RVR, of Outlander Sport zoals het model vermoedelijk op Europese bodem gaat heten, geen verrassing meer.

Wereldwijd Een primeur voor Mitsubishi is de komst van de gloednieuwe 1.8 liter MIVEC motor. De energiezuinige motor zal voor het eerst dienstdoen in de RVR, maar zal in een later stadium ook zijn weg naar andere modellen vinden. Mitsubishi zal de RVR als eerste op de Japanse markt loslaten, maar andere landen volgen snel. En niet alleen Europese consumenten krijgen de beschikking over de crossover, ook bewoners van Noord-Amerika en Azië kunnen terecht bij Mitsubishi.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer