Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mitsubishi Concept-RA – Opwindende Concept-RA in Detroit

Op de NAIAS in Detroit presenteert Mitsubishi de Concept-RA. Deze bloedstollende sportauto doet vermoeden dat er een enorme V8 onder de motorkap ligt, maar Mitsubishi koos voor een viercilinder dieselmotor. Maar dat doet niets af aan het supersportieve uiterlijk van de auto

Mitsubishi is qua design een compleet nieuwe weg ingeslagen. Dat zien we het beste terug in de nieuwe Lancer (Evolution). De Japanners borduren hierop voort en presenteren in Detroit de Concept-RA. Zoals de naam al zegt betreft het een conceptcar, naar bij Mitsubishi is al vaker gebleken dat die een prima basis vormen voor nieuwe productiemodellen. Hoe dan ook, de Concept-RA heeft een zeer opwindend design gekregen. De scherpe lijnen, het agressieve front en de brede achterzijde stralen absolute kracht en sportiviteit uit. In een eerste blik deed de auto ons zelfs denken aan de Audi R8.

Dieselmotor

Wat vanuit dit punt gezien dan tegenvalt is wat er onder de motorkap ligt. Mitsubishi koos namelijk - uit milieuoogpunt - voor een 2.2 liter dieselmotor in plaats van voor een dikke V8. Dat laatste vinden wij beter bij dit model passen. De motor ontwikkelt overigens een vermogen van 204 pk en een koppel van 420 Nm. Heerlijke cijfers voor een viercilinder dieselkrachtbron. Mitsubishi koppelt de motor aan een automaat met dubbele koppeling en monteert een dieselpartikelfilter.

Detroit 2008

Op de NAIAS in Detroit zal Mitsubishi de Concept-RA officieel onthullen. Tot die tijd moeten we het stellen met deze designschetsen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer