Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mitsubishi Concept-RA – Diesel-coupé

Een sportauto met schone diesel, dat laat Mitsubishi ons zien met de Concept-RA. De in Detroit gepresenteerde diep-rode conceptcar is ontworpen volgens Mitsubishi´s moderne design-DNA en onder de motorkap ligt een 2.2 liter dieselmotor met ruim 200 pk. Voor de Amerikanen zal het even wennen zijn.

Mitsubishi toont ons een moderne interpretatie van hoe zij denken over de tweezits sportauto van de (nabije) toekomst. In de vorm van de Concept-RA benadrukken de Japanners in Detroit dat een spannende vormgeving, sportieve prestaties en een relatief gunstig verbruik samen kunnen gaan. Onder de motorkap van deze conceptcar ligt namelijk een dieselmotor. De 2.2 liter turbodiesel is dankzij het roetfilter relatief schoon en ontwikkelt een vermogen van 201 pk. Dat moet voldoende zijn voor aansprekende prestaties. Helaas geeft Mitsubishi die echter niet vrij. Wat we wel weten is dat het vermogen wordt overgebracht op alle vier de wielen (Super-All Wheel Control).

Diep rood en mat zwart

Met zijn spannende design is de Concept-RA absoluut een blikvanger. Het vloeiende lijnenspel wordt gecombineerd met wat scherpe accenten. De dieprode lak en de mat-zwarte elementen onderstrepen de sportiviteit van het model. Het interieur is eenvoudig gehouden en voornamelijk gericht op de bestuurder. Dezelfde vloeiende lijnen die we aan de buitenzijde zien zijn ook binnenin doorgetrokken. Het sportstuurwiel heeft een platte onderzijde en het instrumentenpaneel is geheel digitaal.

Productieplannen?

Wat Mitsubishi´s plannen zijn met de Concept-RA is op dit moment niet bekend. Maar inmiddels weten we uit ervaring dat Mitsubishi dikwijls productiemodellen maakt van zijn conceptcars. Laten we hopen dat dat ook met deze sportieveling het geval is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer