Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: MINI Riksja – Moderne Riksja van MINI

MINI doet de fietstaxi Riksja (of Rickshaw) herleven tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Deze zeer speciale MINI´s zijn in de straten van Beijing te vinden waar ze worden ingezet als taxi´s. Op een ludieke wijze maakt MINI hiermee haar entree op de Chinese markt.

De Riksja is een eeuwenoud vervoermiddel dat eind 1800 al werd ingezet in Azië. Voornamelijk de rijken maakten gebruik van het 1 á 2 persoons vervoermiddel dat door pure spierkracht werd voortbewogen. In eerste instantie was het een mens dat de Riksja te voet trok. Laten werden er fietsen omgebouwd tot Riksja. Dat laatste heeft ook Mini gedaan.

MINI Clubman als basis Als basis is een Mini Clubman ingezet. De Clubman werd door de helft gezaagd en er werd een fiets voor gemonteerd. We kunnen ons voorstellen dat er flink wat beenspieren voor nodig zijn om deze MINI Riksja in beweging te zetten, maar het idee is leuk. MINI zet het unieke vervoersmiddel dan ook in tijdens de Olympische Spelen en krijgt hiermee gegarandeerd leuke publiciteit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer