Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes SL 63 AMG Edition IWC – Gelimiteerde Mercedes SL 63 AMG Edition IWC

In samenwerking met horlogefabrikant IWC presenteert Mercedes een exclusieve Mercedes SL 63 AMG Edition IWC. De auto is gelimiteerd tot 200 stuks en wordt aan de binnen- en buitenzijde gekenmerkt door specifieke details waaronder een opvallende witte lak. Uiteraard ontbreekt een IWC-horloge niet.

De samenwerking tussen horlogefabrikant IWC Schaffhausen en autofabrikant Mercedes gaat terug naar 2004. Beide fabrikanten besloten in dat jaar om gezamenlijk enkele exclusieve modellen te gaan maken. Het eerste resultaat was de CLS 55 AMG IWC die met slechts 55 stuks binnen no-time was uitverkocht. Ditmaal is het de vernieuwde SL die in de belangstelling staat.

Speciale witte lak

Het model behoeft inmiddels geen uitleg meer, maar het is altijd lekker om de specificaties nog even voorbij zien te komen. De SL 63 AMG is met zijn 6.3 liter metende V8 immers goed voor een vermogen van 525 pk. Dat resulteert in een 0-100 km/h sprint van slechts 4,6 seconden en speciaal voor dit model een topsnelheid van 300 km/h. Die prestaties hebben dankzij de AMG Performance Studio een nog exclusievere uitstraling gekregen. Zo wordt elke SL 63 AMG Edition IWC gespoten in een nieuwe en exclusieve witte lak. Lekker contrasterend is het gebruikte carbon dat we zien bij onder meer de diffusor en de voorspoiler. Het uiterlijke vertoon wordt compleet gemaakt door de 19 inch lichtmetalen wielen met 255/35 banden aan de voorzijde en 285/30 aan de achterzijde.

Bruin leer

Het interieur toont eveneens een exclusieve stijl. Het Tobago Brown-kleurige leer, de speciale zwarte vloermatten met bruine piping en de speciale instaplijsten met verlicht AMG-logo bepalen het beeld. Ook het gebruikte carbon draagt bij. Om het exclusieve karakter compleet te maken is er een IWC-plaatje gemonteerd waarop het typenummer van de auto staat.

IWC Grosser Ingenieur

Samen met de auto ontvangen kopers van de SL 63 AMG Edition IWC ook een gelimiteerd horloge. Het type Grosser Ingenieur van IWC is speciaal voor deze samenwerking aangepast. Het horloge heeft een RVS-behuizing, meet 45,5 mm in doorsnee en de achterzijde is gemaakt van glas waardoor je een blik kunt werpen op de indrukwekkend techniek van het horloge. Het leren bandje heeft dezelfde kleur als het leer in de SL.

Gelimiteerd

Vanaf dit najaar is de SL 63 AMG Edition IWC te bestellen. De prijs is niet bekend, de oplage is beperkt tot 200 stuks.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer