Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes Safety Car – Nieuwe F1 Safety Car van Mercedes-AMG

Ook in het 2008-seizoen van de F1 zal Mercedes-AMG de Safety en Medical Car leveren. De speciaal door Mercedes-AMG geprepareerde SL 63 AMG en C 63 AMG Estate moeten tijdens de races de veiligheid kunnen waarborgen.

Om de auto´s extra geschikt te maken voor circuitgebruik werden ze door AMG extra onder handen genomen. Al sinds 1996 is Mercedes-AMG hofleverancier van de Formule 1. Sinds die tijd leveren zij de Safety en Medical Cars ten behoeve van de races. In 1996 was het de C 36 AMG (W 202) die debuteerde. In de jaren daarna volgden onder meer de CLK 55 AMG, de SL 55 AMG en de SLK 55 AMG. Afgelopen twee seizoenen werd de CLK 63 AMG ingzet. Het 2008-seizoen zal worden begeleid door de volledig vernieuwde Mercedes SL 65 AMG. Die is door de heren van AMG op tal van punten aangepast. Zo werd de auto lichter gemaakt door het veelvuldig toepassen van carbon. De motorkap, zijschermen en diverse spoilers zijn uit carbon vervaardigd. Bovendien werden overbodige luxe onderdelen verwijderd en daardoor is een totaal van 220 kg bespaard. Om de auto voor circuitgebruik verder te optimaliseren werd er extra koeling voor de motorolie, transmissie-olie, de koelvloeistof en de stuurbekrachtiging gemonteerd. Daarbij was het eveneens noodzakelijk om de voor- en achterbumpers aan te passen. De motor is ongewijzigd gebleven. De V8 ontwikkelt een vermogen van 525 pk en moet daarmee voldoende snelheid kunnen bereiken om de F1-auto´s te kunnen begeleiden.

Interieur

In het interieur werd tal van luxe verwijderd, maar er kwamen diverse veiligheidsvoorzieningen voor terug. De kuipstoelen zijn voorzien van 4-punts gordels en er is een monitor gemonteerd. Op deze monitor kunnen beelden van het circuit worden weergegeven. Een speciaal radiosysteem zorgt voor nauw contact met de organisatie. Uniek voor dit seizoen zijn de kentekenplaten. Deze zijn allebei voorzien van 672 LED´jes waardoor ze vele malen beter zichtbaar zijn bij slecht weer. Veiligheid staat voorop.

Medical Car

In het geval van een noodsituatie grijp de Medical Car in. Bovendien rijdt deze auto altijd achter het deelnemersveld aan bij de eerste ronde. Achter het stuur zit Dr. Jacques Tropenat die word bijgestaan door Dr. Gary Hartstein. Beiden zijn zij artsen en bovendien (amateur) coureurs. Aan boord hebben zij de beschikking over de meest noodzakelijk medische hulpmiddelen in het geval van een incident. De C 63 AMG Estate heeft eenzelfde behandeling ondergaan als de Safety Car en is daarmee meer geschikt voor het circuit. De motor moet met zijn vermogen van 457 pk voor aansprekende prestaties zorgen die de beide artsen snel op de plaats van bestemming moeten brengen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer