Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes S63 AMG – Rapper’s delight

De nieuwe Mercedes S-klasse is nog maar net aan ons voorgesteld, of de topversie wordt al klaargestoomd voor zijn debuut in september in Frankfurt.

De S 63 AMG belooft een vaste waarde te worden in heel wat rappers videoclips. De AMG herken je aan de lager gelegde carrosserie en de standaard 19-duims velgen. Vooraan kreeg de bumper grotere ventilatieopeningen, opzij zijn de wielkasten wat opengewerkt. Achteraan kijk je aan tegen twee dubbele uitlaten langs beide kanten van de diffusor.

4x4

De nieuwe V8 biturbo beschikt net als in de E 63 AMG over 585 pk. Wel krijgt hij met 900 Nm meer koppel om naar de achterwielen te sturen. Voor het eerst is in optie vierwielaandrijving beschikbaar. Standaard spurt hij naar 100 in goed vier seconden. Hij is begrensd op 250 km/u, maar kan tegen meerprijs naar 300 km/u gaan. Dan hebben de remmen wel wat werk om twee ton tot stilstand te brengen. Standaard komt hij met een op sportievere prestaties afgestelde luchtvering. Hij krijgt ook de Magic Ride Control, die het comfort op peil moet houden.

150.000 euro

De nieuwe AMG is in Duitsland 20.000 euro duurder dan zijn voorganger. Hij kost 150.000 euro. Bij ons zal dat vast nog wat meer zijn. Wel komt hij standaard al met metaalglanslak, led-lichten, het Comand Online multimediasysteen en een audiosysteem met 10 luidsprekers. Een versie met verlengde wielbasis is tegen betaling mogelijk. Het prijsverschil bedraagt om en bij 2.700 euro. (mh)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mercedes-Benz

Klik hier en zoek uw occasie Mercedes-Benz S63 AMG tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mercedes-Benz S63 AMG, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer