Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes G 55 AMG – Mercedes G 55 AMG ook gefacelift

Na de ´gewone´ Mercedes G-klasse heeft ook de G 55 AMG een facelift ondergaan. De wijzigingen zijn minimaal en beperken zich vooral tot de details. Behalve dat zien we ook een vermogenstoename van de geblazen achtcilinder AMG-motor.

Vanaf september zal de licht vernieuwde Mercedes G 55 AMG bij de dealers staan. Onlangs presenteerde Mercedes een licht gefacelifte G-klasse. In navolging op het ´gewone´ model is nu ook de vernieuwde AMG-uitvoering gepresenteerd. De wijzigingen zijn echter zeer beperkt. Aan de voorzijde zien we een nieuwe grille met drie horizontale spijlen. Van opzij springen de 19 inch lichtmetalen wielen in het oog. Deze zijn in titanium grijs gespoten en voorzien van banden van het formaat 275/55 R19.

Interieur met nieuw entertainmentsysteem Aan de binnenzijde zijn de wijzigingen even beperkt. Nieuw is voortaan het standaard aanwezige Designo leer. Bovendien is het dak uitgevoerd in antraciet-kleurig Alcantara. Het standaard Comand APS-systeem is vernieuwd en beschikt over een 6,5 inch TFT-scherm, Harddisk navigatie, 4 GB geheugen voor muziek, en een SD-kaart ingang. Optioneel kan het systeem worden uitgebreid met een DVD-wisselaar en een aansluiting voor een MP3-speler of iPod.

Vermogenstoename van 7 pk Onderhuids zien we aanpassingen in de elektronica. Zo is het ESP-systeem verder geoptimaliseerd en volgens Mercedes moet dat de veiligheid verhogen. Hill-start assist is voortaan standaard en zorgt voor een automatisch verlopende hellingproef. Het motormanagement werd daarbij ook aangepast. Dat resulteerde in een vermogenstoename van 500 naar 507 pk. Het koppel is met 700 Nm alles verpletterend en maakt het mogelijk om de zware en robuuste G 55 AMG in slechts 5,5 seconden naar 100 km/h te doen versnellen. De topsnelheid ligt op 210 km/h (begrensd).

September leverbaar Mercedes rijdt de vernieuwde G 55 AMG vanaf september bij de dealers binnen. De auto is alleen leverbaar in de verlengde vijfdeurs uitvoering.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer