Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes F-Cell Roadster – Unieke conceptcar

Studenten bij Mercedes-Benz in Sindelfingen hebben ruim een jaar lang aan een uniek project gewerkt. Meer dan 150 studenten hebben zich bezig gehouden met het overall project, de ontwikkeling, assemblage en het uiteindelijk werkend maken van deze F-Cell Roadster.

De F-Cell Roadster is in alle opzichten een uniek voertuig. Het design is een schitterende reïncarnatie van de Benz Patent Motor Car uit 1886 gecombineerd met moderne elementen. Opvallend zijn niet alleen de wielen met grote spaken, maar ook de stoelen van carbon, het handgestikte leer en de uit fiberglas vervaardigde neuspartij die doet denken aan de Formule 1-bolide van Mercedes.

Brandstofcel Voor de aandrijving zorgt een 1.2 kW brandstofcel. Deze weet een topsnelheid van 25 km/h te realiseren en de auto heeft een actieradius van 350 km. Drive-by-wire technologie maakte het mogelijk om het stuurwiel te vervangen door een heuse joystick.

Vingeroefening Günther Fleig, lid van de Raad van Bestuur van Mercedes, liet weten zeer enthousiast te zijn over het initiatief, de creativiteit en de gedrevenheid van de jonge werknemers. Productieplannen zijn er uiteraard niet, maar voor Mercedes is het een prachtige vingeroefening om te kijken waartoe haar jonge krachten in staat zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer