Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes F 700 – Tipje van de sluier

Op de autoshow van Frankfurt presenteert Mercedes het studiemodel F 700. De Duitse fabrikant claimt voor deze luxueuze limousine een verbruik van slechts 5,3 liter op 100 kilometer. Hoe dat kan? DiesOtto is de naam.

Deze nieuwe technologie, die de toekomst van de benzinemotor vertegenwoordigt, omvat onder andere directe inspuiting, turbotechniek en variabele compressie. Kern van de innovatie is de geregelde zelfontbranding, een hoogst efficiënt verbrandingsproces dat lijkt op dat van een diesel. Belangrijk voordeel: in tegenstelling tot vergelijkbare technieken is er bij het Mercedes-Benz systeem geen synthetische brandstof nodig. Er kan gewoon op normale benzine worden gereden. Naast het gunstige verbruik, genereert de krachtbron eveneens een -voor deze klasse- beperkte uitstoot van slechts 127 gram per kilometer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer