Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes CLA 45 AMG – Het geheim dat er geen was

In Genève had Mercedes hem al getoond aan een zeer select gezelschap van journalisten. Ook toen de eerste beelden lekten op het net, bleven bij Daimler de lippen op elkaar. Nu, in het kader van het Autosalon van New York, is dan toch de CLA 45 AMG onthuld.

De CLA 45 AMG was bovendien reeds lang aangekondigd. Met de CLA zelf hebben we al gereden, en ook met de A 45 AMG hebben we al eens kunnen meerijden. De CLA 45 AMG blijkt er in de praktijk identieke prestaties op na te houden.

360 pk uit vier cilinders

De krachtpatserij komt deze keer van een tweeliterblok dat hulp krijgt van een turbo. De aluminium motor weegt slechts 148 kilogram. De AMG-ingenieurs hielden pas met knijpen toen er 360 pk en 450 Nm koppel (bij 2.250 opm) op de draaibank werd genoteerd. De turbo mag tot 1,8 bar blazen. In slechts 4,6 seconden staat hij aan 100 en zijn topsnelheid is als vanouds begrensd bij 250 km/u. Bovendien is de CLA 45 AMG volgens Mercedes tevreden met een gemiddelde van 6,9 l/100 km.

Net als in de A45 AMG komt het vermogen naar de wielen langs een zeventraps dubbele koppelingsbak. Op droog asfalt zullen dat in hoofdzaak de voorwielen zijn, in natte omstandigheden kunnen de achterwielen via een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling tot 50 procent van het motorkoppel ontvangen.

Assistent voor het bochtenwerk

De CLA beschikt eveneens over het ESP met zijn functies in drie trappen. Daarbij kan het ESP bij het insturen licht remmen om een nog preciezere stuurervaring te geven. Het ESP kan worden uitgeschakeld, maar grijpt opnieuw in wanneer de rem wordt beroerd. AMG heeft niet alleen de motor onder handen genomen, maar ook de veren en demping. Die is een stuk strakker. De sportinstelling van de stuurbekrachtiging is hier standaard. Vooraan zijn remschijven van 350 mm en achteraan van 320 mm gemonteerd.

Mercedes-prijs

De CLA 45 AMG krijgt de typische AMG ‘twin blade’ radiatorgrille, grotere luchtopeningen in de bumper vooraan, gezwollen wielkasten, twee dubbele uitlaten achteraan en een diffusor. Het interieur krijgt de rode gordels, de AMG-versnellingspook en het AMG-menu in de navigatie. Vanaf juli is hij beschikbaar, voor een prijs van minstens 56.000 euro. Al vermoeden we dat hij bij ons nog wel iets hoger zal eindigen.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mercedes-Benz

Klik hier en zoek uw occasie Mercedes-Benz CLA-45-AMG tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mercedes-Benz CLA-45-AMG, en een selectie van tweedehandse Mercedes’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer