Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes C-klasse break – C voor cargo?

Mercedes laat voor het eerst kennismaken met de breakversie van zijn nieuwe C-klasse. Die is langer, ruimer en lichter dan zijn voorganger. Hij brengt ook een technologische vernieuwing die gadgetliefhebbers zal plezieren.

Enkele maanden na de lancering van de nieuwe en zeer geapprecieerde C-klasse, laat Mercedes de volgende in het rijtje zien. En deze zal vast hoog staan in het lijstje van potentiële bedrijfswagens bij kaderleden.

1.510 liter

Ten opzichte van de vorige generatie is de nieuwe Mercedes C-klasse break 10 centimeter langer en 4 centimeter breder, wat hem op 4,7 meter lengte brengt en 1,81 meter breedte. De wielbasis groeit met 8 centimeter, wat de beenruimte op de achterbank met 4,5 centimeter doet toenemen. Ook het laadvolume gaat er op vooruit. Zo heeft hij in gewone configuratie al 490 liter (+ 5 liter) ter beschikking, en dat kan oplopen tot maximaal 1.510 liter (+ 10 liter). Voor het eerst in de C-klasse, kan de achterbank in drie delen (40/20/40) neer. In optie kan je die bank zelfs elektrisch platleggen.

Hybride

Het motorpallet is identiek aan dat van de berline, met viercilinder diesels tussen 115 pk en 204 pk. Wie benzine wil, kan kiezen tussen vier- en zescilinders met vermogens tussen 156 pk en 333 pk. De C350 Hybrid prijkt eveneens in de catalogus. Dankzij de nieuwe motoren en het gedaalde gewicht, zakt het verbruik volgens Mercedes met twintig procent ten opzichte van de vorige generatie.

Connect Me

De C break kan over alle veiligheidsinstrumenten en het infotainment van de C berline beschikken, maar hij voegt er een nieuwigheid aan toe. Het Connect Me-systeem kan naast vele andere functies ook de bestuurder met zijn auto verbinden via een smart phone of een tablet. Zo kan hij vanop afstand bijvoorbeeld het brandstofpeil checken, maar ook de airco activeren.

De lancering is gepland voor juli en onze vliegtuigtickets liggen al klaar voor de rijdende presentatie. Wordt dus vervolgd bij AutoScout24 dus…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer