Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes-Benz S-klasse – Carlsson Aigner CK65 RS Blanchimont

Dit is de Carlsson Aigner CK65 RS Blanchimont, een weelderige limousine die even omvangrijk is als zijn naam. In samenwerking met de beroemde leerspecialist Etienne Aigner ontworpen en vernoemd naar een beroemde bocht van het circuit van Spa-Francorchamps.

Als er één uitdrukking op de Carlsson Aigner CK65 RS Blanchimont van toepassing is, dan is het wel 'één afbeelding zegt meer dan duizend woorden'. Een flamboyante limousine die in samenwerking met leerontwerper Etienne Aigner is ontworpen. Overheerst door een oneindige hoeveelheid aan details, waarbij afwerking, luxe en comfort op het allerhoogste niveau staan. Een auto die vraagt om een chique naam. Dat is kort samengevat de nieuwste creatie van Duitse tuner Carlsson. Bekijk vooral de foto's voor meer verduidelijking. Wij beperken ons tot de belangrijkste details.

Technisch meesterwerk Onder de kap schuilt een imposante 6.0 liter V12 met 705 pk en een elektronisch begrensd koppel van 1.100 Nm. De 'standaard' motor is opgepept door een getunede motorunit met speciale parameters voor de injectie en ontsteking. Het sportluchtfilter laat de motor beter ademen en een ander uitlaatsysteem optimaliseert de stroming van de uitlaatgassen. Ondanks zijn gewicht van 2.270 kg sleurt de krachtbron de CK65 in 3,9 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/h. Bij 320 km/h wint de luchtweerstand het van de aerodynamica, die een cW-waarde bevat van 0.33. Erg laag voor een auto in deze klasse.

Bodywork Aan de buitenzijde springt de two-tone kleurstelling meteen in het oog. Het doet ons denken aan een Maybach. Een bewuste keuze van Carlsson. Het doel van dit project was om de overtrokken inhoud van een Maybach in het maatpak van een Mercedes-Benz S-klasse te hijsen. De ingetogen uitstraling van beide luxe iconen is echter verdwenen. Een bodykit van koolstofvezel en 21 inch lichtmetalen 2/11 Ultra Light-wielen maken het onderscheid tussen de twee giganten. De velgen zijn maar liefst 50% lichter dan de standaard exemplaren. Dit draagt volgens Carlsson flink bij aan het comfort en de handling van de grote sedan.

Zijdezacht Een Mercedes-Benz S-klasse met Airmatic geniet al het allerhoogste comfort. Maar het kan nog beter. Carlsson voorziet de CK65 van haar eigen variant Electronic C-Tronic® SUSPENSION ABC-2. Dit systeem kan de limousine verlagen tot maximaal 30 mm. Middels geavanceerde technologie past het veringsysteem de rijhoogte aan de ondergrond aan. Het zijdezachte comfort wordt zodoende versterkt door minder overhellen van het koetswerk en een betere handling van de auto.

Vakmanschap van Aigner Het interieur is ontworpen en verzorgd door Etienne Aigner, een wereldberoemde fabrikant van allerlei lederproducten. Het overtollige ivoorwitte en zwarte leder en alcantara is van de allerhoogste kwaliteit. Bewerkt en afgewerkt door vakmensen. Samen met het high-end audio- en entertainmentsysteem bevinden de inzittenden zich in een ambiance van een Koninklijke hotelsuite. De audioinstallatie is afkomstig van Alpine en Facol. Ook niet de minsten in de multimediabranche. De Focal Utopia Be Kit No.7 speakers laten de inzittenden luisteren naar kraakhelder 6.1 digitaal surround geluid. De Alpine DVD-tuner speelt moeiteloos een film af op de 7 inch TFT-schermen in de hoofdsteunen van de voorzetels. De echte bioscoopervaring wordt beleeft met het 15 inch TFT-scherm, welke in het dak is verwerkt. Als uitbreiding levert Carlsson eventueel het 'Office Concert Hall Infotainment System´. Een pakket met stoeltafels waarop prima een laptop kan rusten. De WLAN-UMTS router kan drie laptops verbinden met het internet. Zelfs op een redelijke afstand buiten de auto.

Kleine vier ton Comfort en luxe heeft zijn prijs. Deze gelimiteerde limousine wordt op bestelling gemaakt voor € 390.000,- (exclusief BTW en BPM).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer