Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes-Benz GLA – Klaar voor het moddergevecht

Het Autosalon van Frankfurt staat voor de deur, en Mercedes pakt er graag uit met een stoere variant van de A-klasse. Deze GLA wil de Dacia Duster van de kapitaalkrachtige yup worden.

Recent hadden we het nog over de nieuwe GLK waaraan Mercedes knutselt, maar deze GLA komt daar dus nog een trapje onder te staan. Deze hoog op poten gezette A-klasse komt aansluiten in een rijtje dat – voor een beperkter budget – al de Peugeot 2008 en de Fiat 500L Trekking behelst. Deze A is iets verlengd voor de gelegenheid en natuurlijk voorzien van een stoer kostuum.

Blijft gestroomlijnd

De GLA eindigt op een lengte van 4,42 meter. Toch blijft hij volgens Mercedes een gunstige luchtweerstand (Cw-coëfficiënt 0,29) behouden, wat zich vertaalt in aanvaardbare verbruikscijfers. De GLA 200 CDI doet het zo, volgens Mercedes, met 4,3 l/100 km. De 2.1 viercilinder komt hier met 136 pk en 300 Nm. Deze cijfers gelden voor de voorwielaangedreven versie, met achttrapsautomaat en start/stop.

GLA 250

De benzineliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de GLA 250, een turbo viercilinder met 211 pk en 350 Nm. Hij kan 4Matic vierwielaandrijving krijgen, en met de zeventraps dubbelekoppelingsbak komt hij uit op een sprint naar 100 in 6,5 seconden en een top van 235 km/u.

De 220 CDI vormt misschien een alternatief, met 170 pk en 350 Nm. Hij krijgt deze zeventrapsbak standaard mee en kan in optie vierwielaandrijving hebben. De GLA 200 – de basisversie – met 156 pk en 250 Nm heb je uitsluitend als voorwielaandrijver.

Beperkte koffer

De GLA krijgt een evenzeer markant interieur, met drie ventilatiemonden in het midden en quasi zwevend beeldscherm voor het multimediasysteem. De koffer blijft beperkt, met zijn volume van 412 liter tot 836 liter.

Mercedes voorziet de GLA weldegelijk om buiten de geasfalteerde wegen te treden. Voor vierwielaandrijving moet je bijbetalen, maar er is ook nog de hogere bodemvrijheid en het offroad-rijprogramma. Dat past zich aan de omstandigheden van de ondergrond aan, en toont in combinatie met de satnav ook de stuurhoek, de hellingsgraad en het kompas aan.

Nog voor het einde van het jaar staat hij in de showrooms, begin volgend jaar worden de eerste exemplaren geleverd. De juiste prijzen zijn nog niet bekend, maar we verwachten een startprijs van meer dan 33.000 euro.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mercedes-Benz

Klik hier en zoek uw occasie Mercedes-Benz GLA tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mercedes-Benz GLA, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer