Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mercedes A-Klasse – Helemaal anders

Genève was het toneel waar Mercedes de nieuwe A-klasse onthulde. Een A-klasse die veel sportiever voor de dag komt.

Daimler-baas Dieter Zetsche blijkt bij de voorstelling tevreden dat hij het designteam een wit blad gegeven heeft voor de nieuwe A-klasse. Want daardoor kon het volledig nieuwe model een heel andere richting uit. Een sportievere richting, die de Mercedes op de hoogte moet brengen van de Audi A3 en de BMW 1.

Zoals concept

De concept die Mercedes eerder van de A-klasse liet zien was veelbelovend, maar de twijfel bleef of het uiteindelijke model wel zo ver zou afwijken van het idee van de oorspronkelijke A-klasse. Gelukkig is het productiemodel de concept trouw gebleven.

Langs buiten

Vooraan draagt de A een radiatorgrille die wel van een sportwagen weggeplukt lijkt. De ster pronkt trots in het midden, zoals in de SLK, de SL en de SLS. De binnenkant ziet er uit zoals een sportieve Mercedes er moet uitzien: hoogwaardig en sportief. De opvallende luchtroosters moeten de impressie van fonkelende diamanten weergeven, volgens Hartmut Sinkwitz, Mercedes’ designchef interieur. Wie kiest voor de optionele volledige achterbank, krijgt daar 3 plaatsen. Standaard is de A-klasse dus een vierzitter. Leuk is dat er een app beschikbaar is voor de iPhone-bezitter van de A. Die iPhone is ook volledig te integreren in de bediening van het multimediasysteem. Ook voor Android werkt Mercedes aan een gelijkaardige integratie.

Motoren

Met een pallet tussen 109 pk en 211 pk is er voor elk wat wils. De kleinste diesel in de A 180 CDI duikt voor het eerst onder 100 gram CO2-uitstoot per km. Alle motoren beschikken overigens standaard over start/stop en een manuele zesbak. De nieuwe wielophanging moet de voorwielaangedreven A-klasse een nieuw dynamisme bezorgen. Later staan ook vierwielaangedreven modellen gepland.

Bij de lancering start de A-klasse met drie benzinemotoren in het aanbod, van 115 pk, 156 pk en 211 pk. De diesels zijn er met 109 pk, 136 pk en 170 pk. In september is de lancering voorzien.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mercedes-Benz

Klik hier en zoek uw occasie Mercedes-Benz Classe A tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mercedes-Benz Classe A, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer