Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mazda3 Sedan – Debuut in Los Angeles

Na een productiecyclus van vijf jaar vindt Mazda het tijd om de Mazda3 te vernieuwen. De Mazda3 Sedan wordt volgende maand tijdens de Los Angeles Motor Show officieel onthuld aan het wereldpubliek.

Mazda heeft de eerste drie foto's van de vernieuwde Mazda3 Sedan vrijgegeven. Verder is het persbericht bijzonder summier. De Mazda3 is volgens het de huidige Zoom-Zoom designstrategie van Mazda ontworpen. Meteen valt op dat de Mazda3 aanzienlijk dynamischer oogt en veel overkomsten kent met zijn grote broer de Mazda6 en de RX-8. Vloeiende lijnen en een gladde carrosserie kenmerken de middenklasse Japanner. De grille is opgenomen in de middelste luchtinlaat van de voorbumper en ook de mistlampen behuizingen zijn fors uitgevallen.

2.0 en 2.5 liter Motorische wijzigingen zijn er onder andere in de vorm van een direct ingespoten 2.0 liter viercilinder benzinemotor en een 2.5 liter als krachtbron. Deze laatste vervangt de huidige 2.3 liter benzine. Als laatste meldt Mazda ons dat de vijfdeurs hatchback variant van de nieuwe Mazda3 aan het begin van volgende jaar wordt gepresenteerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer