Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mazda3 Hatchback – Officieel

De Mazda3 Hatchback is officieel. In navolging van de Sedan presenteren de Japanners de vijfdeurs variant waar vooral wij op zitten te wachten. Vanaf de marktintroductie zijn er vier motoren leverbaar; twee benzines en twee diesels.

Volgende maand zal de Mazda3 Hatchback zijn werelddebuut beleven op de Bologna Motor Show in Italië. De Mazda 3 Sedan beleefde onlangs zijn debuut. Zoals door Mazda zelf aangegeven volgt de vijfdeurs '3' dezelfde lijnen als de vierdeurs sedan. Vanaf de D-stijl zijn er verschillen, waaronder de grote achterklep die de toegang tot de bagageruimte vergroot. Het interieur is gelijk aan dat van de Sedan.

Dikke diesel Mazda belooft sportieve rij-eigenschappen in combinatie met een viertal fijne aandrijflijnen. Passend bij het dynamische uiterlijk van de Mazda3. Bij de marktintroductie zijn er twee benzinemotoren leverbaar, een 1.6 en een 2.0 liter. Diesels zijn er in de vorm van de bekende 2.0 liter CiTD en de nieuwe 2.2 CiTD die onlangs in de Mazda6 werd geïntroduceerd. Hij komt er in twee vermogensvarianten. Een 185 pk sterke en een iets minder krachtige 150 pk versie. De motoren van de Sedan zijn nog niet bekend, maar reken op dezelfde beschikbare varianten als in deze vijfdeurs Mazda3.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer