Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mazda MX-5 – Lichtgewicht MX-5

Tijdens de IAA in Frankfurt zal Mazda een lichtgewicht versie van de MX-5 presenteren. Het model zal de naam MX-5 Superlight Version meekrijgen en is puur bedoeld als showauto.

Volgens het Japanse merk is de Mazda MX-5 de best verkochte tweezits sportwagen van de wereld. Het model is alweer twintig jaar succesvol en dat moet gevierd worden. Mazda zal daarom de autobeurs in Frankfurt aandoen met een spannende conceptcar op basis van de MX-5.

'Stirling Moss lookalike' De MX-5 Superlight Version heeft wel wat weg van de Mercedes-Benz SLR Stirling Moss. De voorruit is verdwenen en slechts een verhoging achter de twee inzittender zijn overgebleven. Deze twee bobbels moeten de bestuurder en passagiers beschermen bij een koprol. De lichtgewicht MX-5 heeft volgens Mazda veel (positieve) invloed op de rijeigenschappen, prestaties, CO2-uitstoot en brandstofverbruik.

De MX-5 Superlight Version zal op 15 september onthuld worden tijdens de IAA in Frankfurt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer