Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mazda MX-5 Facelift – Nog een jaartje erbij

De Mazda MX-5 is intussen tijdloos geworden. Hoewel we weten dat Mazda aan een opvolger werkt, komt er eerst nog een milde facelift aan.

Niet dat we dat erg vinden, het is opnieuw een reden om eens om de sleutels te bedelen. De nieuwe MX-5 is pas voor 2014, en dus wordt de huidige MX-5 met enkele kleine retouches opnieuw het veld in gestuurd. Overigens is de MX-5 al dik twintig jaar onder ons. Deze derde generatie gaat al bijna zeven jaar mee.

Vooraan kreeg de MX-5 een hertekende bumper. De ruimte rond het radiatorrooster kreeg meer aerodynamische vormen, en hij wint wat aan agressiviteit. Het interieur is licht bijgewerkt, met andere kleurencombinaties. Belangrijker is een veiligheidsaanpassing. De MX-5 beschikt nu over een motorklap die bij een ongeval met een voetganger vijf tot tien centimeter omhoog klapt, om de klap beter op te vangen en de overlevingskansen van de voetganger te vergroten. De basisversie behoudt de 126 pk sterke 1.8 benzine, en ook de 160 pk krachtige 2.0 blijft behouden. (sp-x/mh)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer