Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mazda Kiyora – Nieuwe stadsauto van Mazda

Op de aanstaande salon van Parijs presenteert Mazda vier wereldprimeurs. Eén ervan is het milieuvriendelijke urban studiemodel Kiyora. Een nieuwe generatie stadsauto’s met jonge automobilisten als doelgroep.

Kiyora staat voor schoon en puur en biedt volgens Mazda een groot rijplezier gecombineerd met milieuvriendelijke én veiligheidseigenschappen. Het ontwerpthema van de Kiyora is gebaseerd op water en maakt onderdeel uit van Mazda´s lange termijn visie, "duurzaam Zoom-Zoom".

De Kiyora is ontworpen op een geheel nieuw platform, waarbij gestreefd is naar een zo laag mogelijk gewicht, zonder afbreuk te doen aan een hoge veiligheidsstandaard. De Kiyora zal geleverd worden met een direct ingespoten viercilinder en de onsteking is voorzien van het SISS start-stop systeem (Smart Idle Stop System). Dit systeem zou een positief effect moeten hebben op de CO2 uitstoot, zonder dat de consument zich gesteld ziet voor hoge kosten. De doorgevoerde aerodynamica draagt eveneens haar steentje bij. Door zijn looks en moderne features in het interieur zal de Kiyora vooral een aantrekkingskracht moeten hebben op een jonger publiek.

In Parijs is dit studiemodel gezamenlijk te zien met de facelift van de MX-5 en de nieuwe common rail turbodieselmotoren voor de Mazda 6 (2.2 CiTD) en de Mazda 2 (1.6 CiTD).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer