Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Mazda crossover SUV – Mazda crossover SUV conceptcar

Op de Autoshow in Moskou zal Mazda eind augustus een volledig nieuwe concept car onthullen. Het gaat om een sportieve compacte crossover SUV die speciaal voor de Russische markt is gemaakt

Het studiemodel is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van Mazda onder de naam 'Nagare' en treedt daarmee in de voetsporen van andere concept cars, zoals de Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki en Furai.  Daarbij worden specifieke 'flow' patronen en elementen uit de natuur als inspiratiebron gebruikt, zoals bijvoorbeeld het lijnenspel in zandduinen in de woestijn of het effect van de wind op een korenveld. Het designthema voor de nieuwe concept car van Mazda in Moskou is 'zijwinden'. Rusland is één van de snelst groeiende markten in Europa en is hard op weg om binnen niet al te lange tijd zelfs de grootste in Europa te worden. SUV's zijn bijzonder populair in Rusland, wat blijkt uit een marktaandeel van zo'n 20 %. De nieuwste concept car van Mazda is speciaal ontworpen voor jonge SUV-kopers met een groot gevoel voor stijl. De nieuwe concept car wordt onthuld tijdens de persconferentie van Mazda op 26 augustus.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer