Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Maserati MC – Racen in een Maserati MC voor € 135.000,-

Vorig jaar werd de Maserati MC Corse Concept voorgesteld, een volbloed circuitracer die was klaargestoomd voor de FIA GT4-klasse. Toen betrof het nog een concept, maar zoals verwacht zou het gewoon in productie gaan. Zie hier het resultaat!

De productie-MC is een afgeleide van de MC Corse Concept die op z'n beurt weer is gebaseerd op de GranTurismo S. Hoeveel vermogen de uiteindelijke versie levert is niet bekend. De Concept beschikt over een vermogen van 450 pk en dat is 30 pk meer dan de GranTurismo S. Wel weet Maserati te melden dat de MC GT4 minder dan 1.400 kg zal wegen, het koetwerk uit carbonfiber wordt opgetrokken en dat de motor - een 4.7 liter V8 - wordt gekoppeld aan een handgeschakelde sequentiële 6-bak die middels peddels te bedienen is. Met een brandstoftank van 120 liter moeten de nodige ronden afgelegd kunnen worden.

Merkencup Dit jaar zal in de tweede helft van het GT4 seizoen het eerste exemplaar, besteld door een privéteam, in actie komen. De overige gelimiteerde oplage is bedoeld voor het seizoen van volgend jaar. Maserti is zelfs van plan om in 2010 een eigen merkencup te starten. Daarin zullen nog heftigere MC's deelnemen. We kunnen dus nog meer lekkers uit Modena verwachten.

€ 135.000,- De Masaerati GranTurismo MC zal z'n officiële debuut beleven tijdens de FIA GT 'Media Dagen' op het circuit van Paul Richard. Aanstaande oktober kunnen geïnteresseerde rijkaards de bolide voor een bedrag van circa € 135.000,- (exclusief BTW) bestellen. De bouw en de aflevering wordt verzorgd door Maserati Corse, de raceafdeling van het Italiaanse merk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer