Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Lotus Driving Academy – Nu voor iedereen toegankelijk

De Lotus Driving Academy was tot op heden alleen toegankelijk voor fabrikanten of Lotus-eigenaren. Maar met de introductie van de nieuwe dimensie Lotus Lincence kan voortaan iedereen met een rijbewijs deelnemen aan één van de rijvaardigheidstraining op het beroemde Lotus testcircuit.

Het Lotus Licence programma bevat een drietal categorieën: Bronze, Silver en Gold. Daarnaast is er nog de categorie Platinum, waarbij Lotus-instructeurs de deelnemer persoonlijk begeleiden door het programma. Allen zijn bedoeld om de rijvaardigheden van de deelnemer naar een hoger niveau te tillen waarbij het verhogen van rijervaring, de nodige techniek hiervoor en de mate van vertrouwen in de auto hoog in het vaandel staan.

Leuk testmateriaal Afhankelijk van de categorie wordt er onder andere geoefend op verschillende remtechnieken, het wisselen tussen de versnellingen, de handelbaarheid van een (sport)auto en het 'lezen' van de weg. Lotus zet de Elise S, Elise R en de Exige S in om de kunsten in de praktijk te brengen. Stuk van stuk auto's die qua handelbaarheid en wegligging tot de besten ter wereld behoren. Het zal dus wel even omschakelen zijn wanneer er weer in je Volkswagen Golf of Ford Focus naar huis rijdt.

Betaalbaar Naast een vermakelijke en leerzame dag voegt Lotus er nog een lekkermakertje aan toe. De verschillende trainingen zijn nog betaalbaar ook (de reis naar Engeland buiten beschouwing gelaten). Zo vraagt de Lotus Driving Academy voor de Licence Bronze £299, terwijl men voor de Licence Silver en Gold respectievelijk £499 en £799 betaald moet worden. Het Licence Platinum kost flink meer, maar voor £1299 beschik je dan ook de hele dag over een privé-instructeur.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer