Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Lexus RC – IS Coupé

Lexus laat in Tokio het uiteindelijke productiemodel zien van wat tot nu de LF-CC concept was. De coupé op basis van de IS zal RC heten, en zal op meer dan alleen maar een hybride aandrijving kunnen rekenen.

Het minste wat we van de nieuwe stijl van Lexus kunnen zeggen, is dat hij inkt doet vloeien. Hij heeft zijn gebruikelijke anonieme uiterlijk ingewisseld voor een expressieve, zelfs agressieve vormgeving. De dure Toyotadochter preekt duidelijk de passie.

Anti-Europees

Passie, dat is ook wat deze coupé wil losweken. Hij neemt het tegen de traditionele tegenstand van Audi, BMW en Mercedes op.

Uiterlijk zal hij in elk geval meteen opvallen, want vooraan in het algemeen en met zijn trapezevormig radiatorrooster in het bijzonder is er geen ontkomen aan. Met de vorm van zijn lichtblokken, zijn afgescheiden led-dagrijlichten, de grote zijdelingse koelopeningen in de bumper en zijn gapende mond die aan een vampier doet denken, is dit niet langer de klassieke Lexus. Achteraan is het allemaal wat minder ‘in your face’ al draagt hij wel trekjes van de grote LFA mee.

Je zou het haast jammer vinden dat die lijn niet wordt doorgetrokken naar het interieur, waar het zoeken is naar verschillen met de IS.

V6 of hybride

Wat de motoren betreft, plant Lexus twee keuzes. Er is natuurlijk de hybride oplossing, die hem in de fleetsector moet doen concurreren met de Duitse prestigediesels. Lexus opteert voor de RC 300h, met een 2.5 viercilinder benzine en een elektrische motor. Wie het wat klassiek sportiever wil, kan opteren voor de RC 350 met 3.5 V6 benzine. Op meer cijfers, prestatiegegevens en productiedata is het wachten tot de voorstelling op het salon, eind november.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer