Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Lexus CT – Lexus bereidt aanval voor op C-segment

Al jaren kijkt Lexus met argusogen naar het succes van de compacte modellen van Audi en BMW. Daarom onderneemt het Japanse merk actie en bereidt een aanval voor op het C-segment. Tijdens de IAA in Frankfurt zal het merk hun wapenfeit tentoonstellen.

Aan het begin van 2009 presenteerde Lexus de HS250h voor Amerika. De voor Amerikaanse begrippen compacte middenklasser bleef helaas aan de andere kant van de plas, maar de techniek zal binnenkort vermoedelijk wel beschikbaar worden. Lexus is het succes van de Audi A3 en BMW 1-serie namelijk zat en is druk bezig met de ontwikkeling van een concurrent. Deze schets geeft de eerste kijk op de nieuwe Lexus die volgens de geruchten CT gaat heten.

Frankfurt Volgens Lexus zal de conceptcar een mix van technische innovatie en baanbrekend design demonstreren. Het moet de lat in het compacte segment van premium auto's doen stijgen. Klinkt goed, maar de concurrent is niet mals in dit fel bevochten segment. We zijn dan ook zeer benieuwd. Halverwege september zullen de deuren van de IAA zich openen en kunnen we kennis maken met het studiemodel. Volgend jaar komt het Japanse merk met het productiemodel op de proppen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer