Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Lamborghini Veneno – Goed zot

‘Met de Veneno hebben we ons eens echt kunnen laten gaan’, zei Lamborghini CEO Stephan Winkelmann. Nog niet weinig erover, maar dat hoort er blijkbaar bij vandaag de dag. Misschien nog een geluk dat er slechts drie stuks in productie gaan.

‘Veneno is natuurlijk ook een vechtstier, zoals de traditie bij Lamborghini het wil’, zei Winkelmann bij de voorstelling. ‘In het gevecht tussen stier en man, heeft Veneno het duel gewonnen.’

Zo ziet de auto er ook uit: intimiderend. Met zijn volledig in eigen huis gemaakt carbon koetswerk en monocoque, komt de Veneno uit op 1.450 kilogram. 125 kilogram lichter dan de Aventador. Dat met een 6.5 V12 met 750 pk achterin… Niet voor bangebroeken. Lamborghini verwacht een 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden en een top van 355 km/u. Hoewel hij er zeer extreem uitziet, benadrukt Lamborghini dat de Veneno een studie is in aerodynamische vormen, met veel neerwaartse druk maar met weinig luchtweerstand. Vooraan steken 20-duims wielen, achteraan 21-duims. De remmen zijn vanzelfsprekend carbon exemplaren.

Chassis 0

De auto op de foto’s is Lamborghini’s testexemplaar, chassis 0. Die dient voor de ontwikkeling, en blijft in handen van de fabriek. Hij is de enige met de drie kleuren van de Italiaanse vlag: rood, wit en groen. De andere drie worden in één van die drie kleuren gespoten. Lamborghini heeft het erover dat ze nog dit jaar in handen van hun eigenaars terecht komen, waaruit we afleiden dat ze allemaal reeds gereserveerd zijn. Niemand heeft iets over de prijs laten vallen…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer