Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Lamborghini Veneno Roadster – Nieuwe hoop

De Lamborghini Veneno was één van de hoogtepunten van het salon van Genève. Als cadeautje voor zijn vijftigste verjaardag, produceerde Lamborghini drie stuks… die zo waren uitverkocht.

Maar nu is er nieuwe hoop, met de Veneno Roadster. Een open auto is hier letterlijk te nemen: de Veneno Roadster heeft geen dak. Als het regent en je bent in één van de negen exemplaren onderweg, dan heb je voor een keer pech gehad. Alle andere dagen is het genieten van de 750 pk uit de twaalfcilinder en de acceleratie naar 100 in 2,9 seconden.

De top bedraagt 355 km/u, vierwielaandrijving, een supersnel schakelende bak en een race-onderstel zorgen voor maximale aandrijfkracht.

1 pk voor 2 kg gewicht

Alweer maakt Lamborghini veelvuldig gebruik van met carbon versterkte kunststoffen. Hierdoor weegt de volumineuze Veneno Roadster slechts 1.490 kg. Het gevolg: elke pk moet slechts 1,99 kg auto in beweging brengen. Ook het interieur is voornamelijk uit carbon opgetrokken. Dat laat zich ook voelen in de prijs: 3,3 miljoen euro… zonder BTW. Toch zullen ook deze negen exemplaren snel een eigenaar vinden, vermoeden we. (mh/sp-x)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer