Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Lamborghini Reventón – Superexclusief

Lamborghini komt met een nieuw topmodel naar Frankfurt. De Reventón is gebaseerd op de Murciélago LP640, maar heeft een compleet nieuw bodywork. De Reventón is superexclusief en er zullen slechts 20 exemplaren van worden gebouwd.

De buitenkant van de Reventón ziet eruit als een stealth vliegtuig. Elk stukje van de auto is hoekig en straalt agressie uit. De spitse neus en hoekige achterkant met grote ventilatieroosters bevestigen dit. Achter de zwarte velgen gaan grote keramische remschijven schuil. Samen met de donkere lak ziet het voertuig er gevaarlijk en supersnel uit.

G-meter ingebouwd

Binnenin zet de trend van de luchtvaart zich door. Drie grote beeldschermen houden de bestuurder op de hoogte van de gegevens van de wagen. Er is zelfs plaats voor een G-meter. Achter het stuur zien we de flippers van de automatische E-Gear versnellingsbak.

6,5 liter V12

Onder de glazen plaat achter de cockpit ligt de 6,5 liter V12 uit de Murciélago. Speciaal voor de Reventón is hij nog wat gekieteld. Hij levert namelijk 10 pk meer, waardoor het totale vermogen op de 650 pk uitkomt. Hierdoor schiet de Reventón in 3,4 seconden naar de honderd en bereikt een topsnelheid van 340 km/h.

20 exemplaren

De Reventón is vernoemd naar een vechtstier uit de jaren ´40 en moet een miljoen euro kosten. Dit is nog eens exclusief belastingen. Mocht u toch belangstelling hebben, de 20 exemplaren die Lamborghini gaat maken zijn al verkocht.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer