Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Lamborghini Estoque – Eindelijk officieel!

Sportwagenfabrikant Lamborghini gaat met de zojuist officieel gemaakt Estoque zich mengen in het steeds voller wordende segment van vierdeurs coupé-modellen. Hiermee wordt de bolide toegevoegd aan het rijtje auto´s die sportwagenaspiraties combineren met het comfort gehalte van een limousine.

Het is Lamborghini niet gelukt om de gedaante van de Estogue Concept - toch de definitieve naam - voor zich te houden tot de officiële onthulling. De eerste foto´s van de Lamborghini's nieuwe conceptcar lekten eerder deze dag al uit. Wij hadden gehoopt dat Lamborghini bij de officiële bekendmaking meerdere foto's van het studiemodel zou vrijgeven. Maar niets is minder waar. De vrijgegeven afbeeldingen zijn exact dezelfde als de gelekte, behalve dat ze nu van hoge resolutie zijn. We moeten dus nog even wachten voordat we het interieur te zien krijgen. Ook geeft de sportwagenfabrikant ons geen duidelijkheid over de krachtbron in de Estoque. Ze melden dat ze nog in dubio zijn over welke motor het uiteindelijke productiemodel moet krijgen.

Hoog Reventón gehalte De Lamborghini Estoque Concept is een forse auto met een lengte van 5,15 m, breedte van 1,99 m en een hoogte van 1,35 m. Op de hoogte na heeft de bolide zelfs grotere buitenmaten dan een Maserati Quattroporte. Juist door deze beperkte hoogte in verhouding tot z´n lengte en breedte komt de vierdeurs coupé bijzonder krachtig over. Vooral de gespierde stylingelementen, agressieve bumperpartij aan de voorzijde - die zo van de Lamborghini Reventón getrokken kan zijn - en de gigantische wielen zijn daar verantwoordelijk voor. De wielen hebben een diameter van 22 inch vóór en 23 inch achter. De koplampunits van de peperdure en exclusieve sportwagen zijn minder priemend dan bij dit studiemodel. Bovendien zijn de gladde flanken vrij van oneffenheden als deurhendels. Hierdoor wordt het coupé-element nog meer versterkt. Opvallend is dat de achterste deuren een groot deel van de wielkasten vormen. De uiterst smalle spiegels zullen het productiestadium waarschijnlijk niet halen. Ten opzichte van het front is de achterkant tamelijk rustig gestileerd. De smalle lichtunits (met LED-techniek) zien we ook hier terug, net zoals vele andere Reventón-kenmerken. Duidelijk is te merken dat de Reventón aan de basis stond van het design.

Gemixt intereur Interieurfoto's zijn er nog niet. Lamborghini geeft echter aan de ondanks de lage daklijn er aan interieurruimte geen gebrek is. Vier separate stoelen zullen de inzittenden een hoge mate aan zitcomfort bieden. Zoals het een sportwagenmerk als Lamborghini betaamd zullen het geen grote fauteuils zijn, maar eerder luxe en comfortabele sportkuipen. Qua design worden de hoekige stylingkenmerken van de buitenzijde verder doorgetrokken. Zo loopt de V-vorm in de motorkap letterlijk door in het dashboard. Een overvloed aan nappaleer voert de boventoon en high-tech achtige LCD-displays voorzien de bestuurder van informatie. Ook een hoogwaardig audiosysteem en een entertainmentsysteem voor de achterste inzittenden kan men in het productiemodel verwachten. De Estoque is immers een vierdeurs coupé voor CEO's en/of Captains of Industrie, dus de kofferruimte moet voldoende plaats bieden aan een paar flinke golftassen. Dat doet de bagageruimte van de Estoque dan ook volgens Lamborghini.

Diesel De Estogue is een kruising tussen een luxe en ruime limousine en een sportwagen met behoorlijke prestaties. Welke prestaties de Estoque moet leveren weet Lamborghini zelf ook nog niet. In het persbericht vermeldt het merk dat ze nog in dubio zijn over een viertal krachbronnen. Wordt het een krachtigere versie van de V10 uit de Lamborghini LP 560-4, een twin-turbo V8 op basis van diezelfde V10 of gaat het merk op de schonere en milieuvriendelijke toer met een V8 hybride? Het merk denkt zelfs na over een zeer dikke diesel in de vorm van een TDI (de V12 uit de Q7 misschien?). Kortom, Lamborghini lijkt ons aan het lijntje te houden. Het zou ons niets verbazen dat wanneer ze morgen het doek van de Estogue trekken, alsnog bekendmaken wat er onder de kap schuilt. Het betreft een middenmotor (vlak achter de vooras) die permanent alle vier de wielen aandrijft. Daar zijn ze tenminste zeker van.

Prachtig segment De Estoque is nog een conceptcar, maar als het in zijn productiegedaante op de markt verschijnt mengt het zich in de klasse van de luxe vierdeurs coupés. Hierin zitten ook auto's als de Mercedes-Benz CSL 63 AMG en toekomstige modellen als de Porsche Panamera, Aston Martin Rapide en Audi A7 RS. Dat wordt dus een prachtig segment met prachtige auto's.

Het doek eraf Morgen wordt tijdens de presentatie van de gehele Volkswagen Group - genaamd 'Driving Ideas' - het doek officieel van de Lamborghini Estoque getrokken. Hopelijk neemt Lamborghini wraak op de voortijdig gelekte foto's door ons nu nog aan het lijtje te houden en alsnog de specificaties van de krachtbron vrij te geven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer