Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster – Beetje cabrio

Het lijkt een striptease: Lamborghini neemt een klein stukje weg van de Aventador – het dak – en sexy is net nog meer onweerstaanbaar geworden. Wij willen een Aventador Roadster. Heel hard.

Helemaal zonder dak mag hij natuurlijk de winkel niet uit. De Aventador Roadster beschikt over een minuscuul carbon dak, in totaal goed voor slechts 6 kilogram. Het kan eenvoudig weggeborgen worden in de bagageruimte. Nieuwe dakzuilen met geïntegreerde rolbeugels moeten de inzittenden beschermen bij een koprol. Het glazen ruitje achteraan kan elektrisch naar beneden om meer frisse lucht binnen te laten, of harder te kunnen genieten van het gebulder van de V12.

Die V12 is een 6.5 met 700 pk. Via een zeventraps geautomatiseerde versnellingsbak katapulteert hij de Aventador Roadster in drie seconden naar 100. Dat is een tiende langzamer dan de coupé. De topsnelheid bedraagt 350 km/u.

Cilinderuitschakeling

De 4 in zijn benaming duidt op permanente vierwielaandrijving, al gaat het merendeel van het vermogen naar de achterwielen. Ook Lambo wordt milieuvriendelijker, en dankzij een start/stop en cilinderuitschakeling tot 135 km/u wordt de V12 minder dorstig. Het exacte cijfer kennen we nog niet, maar in het geval van de coupé bedraagt het officiële verbruik 17,2 l/100 km. Hij zal dik 357.000 euro kosten, wat de Roadster 44.000 euro duurder maakt dan de Coupé. Zelfs die 44.000 euro hebben we niet. Jammer. (mg/sp-x)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Lamborghini

Klik hier en zoek uw occasie Lamborghini Aventador LP 700 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Lamborghini Aventador LP 700, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer