Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Kia Sports Coupe concept – Tweede teaser

Kia heeft een tweede teaser van de Sports Coupe concept vrijgegeven. Na een studiofoto van de voorzijde kunnen we nu een foto tonen van de zijlijn van de conceptcar. De auto is ontworpen door Peter Schreyer (afkomstig van Volkswagen) en toont Kia´s toekomstige designrichting.

Peter Schreyer is zeker geen onbekende in de autobranche. De in Beieren geboren Schreyer ontwierp onder meer de eerste generatie van de Audi TT en de Volkswagen New Beetle. Bij Kia is Schreyer verantwoordelijk voor de Kia ex_Cee'd cabriolet, maar ook voor deze nieuwe conceptcar.

Vanaf een blanco vel papier

Uniek aan de Sports Coupé conceptcar is dat Schreyer met een blanco vel papier mocht beginnen aan het ontwerp. "Kia heeft mij de mogelijkheid geboden zelf vorm te geven aan het merkdesign en het merkkarakter", aldus Schreyer. Volgens de ontwerper en de fabrikant zal de conceptcar voor een grote verrassing zorgen op de aanstaande IAA in Frankfurt. Helaas moeten we het tot die tijd stellen met enkel deze twee teasers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer