Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Kia Sports Coupe concept – Kia Sports Coupe concept: wereldprimeur IAA

Kia onthult op de IAA in Frankfurt de Kia Sports Coupe conceptcar. De nieuwe 2+2 coupé van Kia geeft een vervolg aan de serie conceptars die Kia de afgelopen jaren heeft gepresenteerd. Voor het ontwerp van de conceptcar stond Peter Schreyer garant.

Peter Schreyer is zeker geen onbekende in de autobranche. De in Beieren geboren Schreyer ontwierp onder meer de eerste generatie van de Audi TT en de Volkswagen New Beetle. Bij Kia is Schreyer verantwoordelijk voor de Kia ex_Cee'd cabriolet, maar ook voor deze nieuwe conceptcar.

Vanaf een blanco vel papier

Uniek aan de Sports Coupé conceptcar is dat Schreyer met een blanco vel papier mocht beginnen aan het ontwerp. "Kia heeft mij de mogelijkheid geboden zelf vorm te geven aan het merkdesign en het merkkarakter", aldus Schreyer. Volgens de ontwerper en de fabrikant zal de conceptcar voor een grote verrassing zorgen op de aanstaande IAA in Frankfurt. Helaas moeten we het tot die tijd stellen met deze teaser.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer