Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Kia Soul – Kia toont productiemodel Kia Soul

Kia heeft de eerste foto van de Soul vrijgegeven. De nieuwe Crossover Utility Vehicle wordt door Kia gepositioneerd in het B-segment. Op de aankomende Autosalon van Parijs - welke eind september plaatsvindt - beleeft de Kia Soul zijn werelddebuut.

In augustus 2007 konden we door middel van spionagefoto´s al een glimp opvangen van de uiteindelijke versie van de Kia Soul Concept zoals die april 2007 in New York onthuld werd. Begin dit jaar onthulde Kia op de Autosalon van Genève drie conceptcars: de Kia Soul Diva, Soul Burner en de Soul Seacher. Kia had toentertijd ook al aangekondigd dat het Zuid-Koreaanse merk een nieuwe auto in het B-segment zou lanceren. Eveneens zou de uiteindelijke versie nauw verwant zijn aan de studiemodellen in Genève. Vanaf de zijkant gezien blijkt dit inderdaad het geval te zijn. Regelmatig presenteren autofabrikanten prachtig vormgeven conceptcars, maar indien het tot een productieversie komt, zien we maar weinig terug van die spraakmakende stylingelementen. Het Europese designteam van Kia - onder leiding van Peter Schreyer - wil aantonen dat dit ook anders kan.

1.6 liter benzine- en dieselmotor Gelijkertijd met de foto heeft Kia de eerste technische details van de Soul bekend gemaakt. De kleine SUV krijgt zowel een 1.6 liter benzinemotor in het vooronder als een 1.6 liter dieselmotor. De wielbasis bedraagt 2,55 meter. Kopers kunnen een uitgebreid pallet aan stylingmogelijkheden en accessoires op de prijslijst verwachten. De Soul zal volledig naar wens aangekleed kunnen worden. Overige details worden later dit jaar bekendgemaakt.

Introductie voorjaar 2009 De productie van de Soul start aankomende september in Korea. In het voorjaar van 2009 wordt de Soul op de markt verwacht.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer