Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Kia Kee – Sportieve conceptcar

Kia toont op de IAA in Frankfurt een studiemodel van een nieuwe Coupé. De sportcoupé is nu nog een studiemodel, maar verwacht wordt dat hij ook in productie gaat en dat zou een belangrijke stap voor Kia kunnen zijn.

De Kee (uitspraak key) Concept is sportcoupé met een 2+2 opstelling. Dit betekend dat er naast 2 personen voorin, achterin ruimte is voor 2 personen. De Kee Concept is 4,30 meter lang en is voorzien van 20 inch grote wielen. De wagen is ontworpen door Peter Schreyer, de man die eerder al de Audi TT tekende. Hij meldt dat de Kee ontworpen en ontwikkeld is als een betaalbare en spannende coupé die perfect binnen het merk pas.

Nieuwe 2 liter V6

Onder de kap van de sportcoupé vinden we een gloednieuwe motor. De 2 liter V6 is volgens Kia van de volgende generatie. Waarom dit zo is vinden we niet terug in het bericht, wellicht kunnen we u dit later nog melden. De motor levert een ruim vermogen van 200 pk. Hij wordt gekoppeld aan een zestraps automaat.

Durft Kia het aan?

Het lijkt erop dat de Kee Concept al vrij productierijp is. Het zal ons dan ook niet verbazen wanneer we deze auto volgend jaar in licht gewijzigde vorm weer tegenkomen op een beurs als productiemodel. Het woord is aan Kia.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer