Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Jeep Grand Cherokee – Vernieuwde Jeep Grand Cherokee: € 61.990,-

De Jeep Grand Cherokee is op tal van punten vernieuwd. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op het in- en exterieur en het motorengamma. De vernieuwde Jeep Grand Cherokee staat vanaf heden bij de dealers en de prijzen beginnen bij € 61.990,-.

Jeep heeft de Grand Cherokee op tal van punten vernieuwd. De uiterlijke wijzigingen van de Grand Cherokee zijn gering, maar wel degelijk functioneel. Zo zijn de mistlampen nu op een minder kwetsbare plek ondergebracht en de bumpers zijn zachter van vorm. Van de voorbumper is het onderste deel verwijderbaar. Zo verlopen zelfs de ruigste off-road avonturen krasvrij. Xenon koplampen zijn standaard op de Overland en SRT8 en een achteruitrijcamera vergemakkelijkt inparkeren (standaard vanaf Limited). Er zijn ook veranderingen van zuiver cosmetische aard zoals nieuw ontworpen wielen en twee nieuwe lakkleuren: Modern Blue Pearl en Olive Green Metallic.

Interieur

Tegelijkertijd werd ook het interieur aan een vernieuwingskuur onderworpen. We zien een herzien ontwerp van het dashboard, de middenconsole en de ventilatieroosters. Tevens heeft Jeep luxueuzere materialen toegepast. Climate control met twee zones is voortaan standaard op alle modellen en op de Limited- en Overland-modellen is een verwarmde achterbank standaard. Ook zijn deze uitvoeringen nu voorzien van het MyGIG Multimedia en Infotainment System waarin naast audiofuncties ook het navigatiesysteem en een Bluetooth handsfreekit zijn geïntegreerd.

Terreinvaardigheid

In zijn 'nieuwe jas' is de Grand Cherokee nog terreinvaardiger. Hij beschikt (behalve SRT8) nu standaard over Hilll Descent Control. Dit zorgt er met 4WD Low ingeschakeld voor dat de auto bij een scherpe afdaling eenvoudig controleerbaar blijft. Ook Hill Start Assist is nu standaard. Als de Grand Cherokee op een helling (verhard of onverhard) wordt gestart, dan houdt Hill Start Assist de rem automatisch twee seconden vast; zo is een soepele start altijd gegarandeerd.

Motoren en prijzen

De belangrijkste technische wijziging voor de Grand Cherokee is de verbeterde 4.7 liter V8. Deze levert nu 302 pk en een koppel van 445 Nm bij 3.950 tpm. Het motorenprogramma bestaat verder uit de 3.0 CRD, de 3.7 V6, de 5.7 HEMI V8 en de 6.1 HEMI V8. De beschikbare uitrustingsniveaus zijn Laredo, Limited, Overland en SRT8. De prijslijst begint bij € 61.990,- (3.7 Laredo) en € 63.990,- voor de dieselmodellen (3.0 CRD Laredo). De nieuwe Grand Cherokee staat nu bij de dealer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer