Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Jaguar F-Type Project 7 – Verzamelstuk voor de toekomst

Jaguar heeft net aangekondigd dat het de F-Type Project 7 in productie gaat brengen. Er zullen er niet genoeg zijn om iedereen tevreden te stellen…

Bijna een jaar geleden, het was juli, onthulde Jaguar een concept die elke liefhebber het water in de mond deed lopen. Vooral diegenen die nog steeds dwepen met de successen van Jaguar in Le Mans. F-Type Project 7 was een hommage aan het legendarische Franse circuit, waar Jaguar tot nog toe zeven overwinningen telt. In één beweging maakt de Project 7 ook een revérence naar de belangrijkste race-Jaguar uit de jaren ‚60: de D-Type.

575 pk

We hoeven geen woorden meer te besteden aan het uiterlijk van Project 7. Hij maakt duidelijk hoe sterk de F-Type onderhuids wel is, wanneer hij ook overeind blijft wanneer er van de bovenkant niets meer dan een kuip overblijft waarin de piloot plaatsneemt. Zelfs met de tot 11,4 cm verkleinde voorruit, blijft hij esthetisch overeind.

De F-Type Project 7 wordt nu al de krachtigste productie-Jaguar ooit in de geschiedenis van het merk. Hij krijgt dezelfde geblazen 5.0 V8 als de F-Type R Coupé, alleen stijgt het vermogen nog van 549 naar 575 pk. Het koppel klimt van 625 Nm naar 680 Nm. Dat moet allemaal via de Quickshift achttrapsautomaat naar de achterwielen, waar een actief elektronisch gestuurd achterdifferentieel huist. Project 7 haalt 100 in - ahum - 3,9 seconden. Sneller dan 300 km/u mag niet van de elektronische waakhond.

Standaard krijgt deze super-Jag carbon-keramische remmen. De gestuurde ophanging is nog eens herwerkt. Zijschorten, diffusor, regelbare achterspoiler, achterbrug, inlaten op de motorkap en behuizing van de spiegels, ze zijn allen uit carbon. Hierdoor komt Project 7 maar op 1.585 kg uit, wat 80 kilogram minder is dan de F-Type Roadster V8. De auto komt met een klein, soepel dak, dat een plaats krijgt in de koffer - nu ja - van 196 liter.

250

Nu het slechte nieuws, al zullen verzamelaars het goed nieuws vinden: de Jaguar F-Type Project 7 zal op beperkte schaal gemaakt worden in de ateliers van het nieuw opgerichte Jaguar Special Operations. Er komen slechts 250 exemplaren, waarvan maar drie voor de Benelux zijn voorbestemd. De prijs? We weten het niet, maar in dit geval is dit nog niet het belangrijkste.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer