Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Hyundai ix35 – In detail

Hyundai heeft de opvolger van de populaire Tuscon klaar. Het model, dat de naam ix35 krijgt opgeplakt, zal in het eerste kwartaal van 2010 op de markt komen. En daarmee kan het succes van de Tucson worden voortgezet.

Met de Hyundai ix35 slaat het Zuid-Koreaanse merk qua design een nieuwe weg in. De nieuwe designtaal draagt de naam 'fluidic sculpture' en werd met het ix-onic studiemodel al geïntroduceerd. De ix35 groeit in bijna alle opzichten licht. Zo neemt de wielbasis toe met één centimeter naar 2,64 meter, groeit de lengte met 8,5 centimeter naar 4,41 meter en wordt de SUV met 1,82 meter twee centimeter breder. De hoogte van de auto nam echter af met twee centimeter naar 1,71 meter zonder hoofdruimte prijs te geven, aldus Hyundai.

Motorengamma De nieuwste telg van de Hyundai-familie zal, voor de Europese markt, vervaardigd worden in Zilina, Slowakije. Het model wordt leverbaar met een vijftal motoren, waarvan er drie vanaf de verkoopstart leverbaar worden. Het motorengamma bestaat uit twee 2.0 liter dieselmotoren met respectievelijk 136 en 184 pk. Beiden met een uitstoot van 158 g/km. Het benzinegamma wordt gevormd door een 166 pk sterke 2.0 liter viercilinder. In een later stadium zal hier een 115 pk sterke 1.7 liter dieselmotor met start-stop technologie aan toegevoegd worden. Alle motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Beide dieselmotoren zullen echter ook een zestraps automaat leverbaar worden.

Elektronische hulpmiddelen Handgeschakelde ix35 modellen worden uitgerust met een zogenaamde 'ECO-Coach'. De bestuurder wordt middels de indicator geholpen om het juiste schakelmoment te kiezen. Volgens Hyundai kan de bestuurder, mits hij de aanwijzingen opvolgt, tussen de 15 en 17 procent brandstof besparen. Naast dit systeem biedt de ix35 nog meer elektronische hulpmiddelen zoals Hill start Assist Control en Downhill Brake Control. Beide voorzieningen maken gebruik van de 4x4-capaciteiten en zorgen voor beheerst afdalen en beklimmen van steile hellingen. Ook kan de ix35 worden geleverd met de optionele achteruitrijcamera. Die projecteert de omgeving achter de auto op een 3,5 inch lcd-kleurenscherm.

Vanaf april in de showroom De Hyundai ix35 beleeft zijn publiekintroductie tijdens de IAA in Frankfurt. Vanaf april 2010 staat de SUV bij de Nederlandse dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer