Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Hyundai i20 STC – i20 ook als driedeurs STC

Na de Hyundai i20 vijfdeurs volgt nu ook de driedeurs variant. Het model beleeft zijn werelddebuut in Zwitserland en zal in het tweede kwartaal van dit jaar bij de dealers arriveren.

Op het aantal deuren na is de STC (SporTy Compact), zoals Hyundai deze variant noemt, technisch en optisch gelijk aan de vijfdeurs i20. De buitenmaten en de wielbasis (2,53 m) van de Hyundai i20 STC zijn exact gelijk aan die van de vijfdeurs. Het totale wagengewicht is daarentegen met 10 kg afgenomen. Motorisch kan er gekozen worden uit totaal vier motoren: drie benzinevarianten en één dieselmotor. Het benzinegamma trapt af met een 1.2 liter die 78 pk levert, gevolgd door een 100 pk sterke 1.4 liter. Als krachtigste benzine is er de 1.6 liter met 126 pk. Dieselen kan uitsluitend met de 1.6 CRDI die 115 pk levert. Standaard koppelt Hyundai een handgeschakelde vijfbak aan alle motoriseringen. De versies met een inhoud van 1.400 of 1.600 cc zijn tegen bijbetaling eventueel nog te koppelen aan een automaat.

Uitrusting Er zijn drie uitvoeringen leverbaar: Classic, Comfort en Style. Tot de standaarduitrusting behoren zaken als klimaatregeling, een multifunctioneel stuurwiel, keyless entry en elektrische buitenspiegels en portierramen. Een radio/CD-speler met MP3-mogelijkheid en vier speakers is tevens aanwezig. Veiligheid wordt geboden door zes airbags, actieve hoofdsteunen, ESP en remkrachtverdeling EBS.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer