Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Hyundai Genesis – Complexloos

In Genève haalde Hyundai het doek van zijn nieuwe prestigelimousine Genesis. Sinds het merk vertrouwen tankte, lijkt de boodschap nu te zijn: laat die Duitsers maar komen.

Nu, in alle eerlijkheid zijn het waarschijnlijk de Duitsers die geen schrik hoeven te hebben van de Hyundai Genesis. Het is weinig waarschijnlijk dat het Zuid-Koreaanse merk op de radar komt van de klanten van de Mercedes E-klasse, de Audi A6 en de BMW 5-serie. Maar dat let de Genesis - bij ons vooral bekend in zijn coupévorm - om blakend van zelfvertrouwen en badend in luxe voor het voetlicht te treden.

CO2-sensor

Met vijf meter lengte komt de Genesis resoluut in het premium-segment plaatsvatten. Een woord dat Hyundai overigens ‚sans gêne’ in zijn communicatie opneemt. Het merk heeft sinds enkele jaren op het vlak van bouw- en afwerkingskwaliteit een indrukwekkend parcours afgelegd, en we kunnen alleen maar denken dat het voor de Genesis nog een versnelling hoger heeft gevonden.

Aan snufjes geen gebrek. De Genesis komt met intelligente cruise control, rijvakwaarschuwing, automatische noodremhulp, en als eerste auto ter wereld krijgt hij een CO2-sensor aan boord die de kwaliteit van de lucht bewaakt en zo vermijdt dat de bestuurder door mindere lucht in slaap zou vallen. Een snufje dat vooral op de Chinese markt wel eens zijn nut zou kunnen bewijzen.

Alleen benzine

Jammer voor Europa, maar Hyundai plant slechts één motor: een 3.8 V6 benzine met 315 pk. Die komt met achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. Verbruik en uitstoot krijgen we nog niet mee, evenmin weten we de prijs. Al zal die wel het voornaamste verkoopsargument worden.

Goed, op het eerste gezicht moet de Duitse vloot nog niet voor zijn voortbestaan vrezen. Maar het belooft wel schrikken te wezen wanneer op de Autobahn plots een Hyundai Genesis met 240 km/u in de spiegel opduikt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer