Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Presentatie: Honda CR-Z – Moderne CRX?

De Honda CR-Z is volgens Honda de volgende generatie compacte sportauto. En dat roept bij ons direct gevoelens op dat dit zomaar een voorbode kan zijn van een moderne CRX. Honda speelt al lange tijd met de gedachte om een nieuwe CRX op de markt te brengen.

Deze CR-Z geeft ons mogelijk alvast een preview. De afkorting CR-Z staat volgens de Japanners voor ´Compact Renaissance Zero´. Daar verwijst het woord Compact uiteraard naar zijn afmetingen, Renaissance heeft alles te maken met het design en Zero moet doelen op de mogelijkheid om emissievrij te rijden. Om dat laatste te kunnen bewerkstelligen maakt de CR-Z niet alleen gebruik van een benzinemotor, maar is er ook een elektromotor gemonteerd. Deze CR-Z is dan ook uitgerust met het hybridesysteem van Honda, dat het mogelijk maakt tijdelijk alleen op de elektromotor te rijden.

Grote grille en glazen achterzijde

Het design van zowel het exterieur als het interieur is gericht op sportiviteit. De voorzijde - die iets weg lijkt te hebben van de Maserati Quattroporte - wordt gekenmerkt door een grote grille en relatief kleine koplampen. Net zoals we dat bij de Audi S6 zien is de CR-Z voorzien van LED-dagrijverlichting onderin de voorbumper. De grote glazen achterzijde doet in veel opzichten denken aan de CR-X van weleer. Om de sportieve look verder te bevestigen zijn 19 inch lichtmetalen wielen gemonteerd.

Hightech en Sporty

Binnenin heeft Honda - naar eigen zeggen - een Hightech en Sporty sfeer proberen te creëren. Vooral dankzij de blauw verlichte elementen is de hightech-sfeer zeker van toepassing. De moderne vormgeving en de sportieve materiaalkeuze creëren de Sporty sfeer.

CRX voorbode?

Over productieplannen rept Honda met geen woord. Maar het zou zomaar kunnen dat deze CR-Z een realistische voorbode is van een moderne versie van de CRX. We zullen het afwachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer